Als het om online risico's gaat, hebben de meeste mensen in Nederland veel vertrouwen in hun eigen beoordelingsvermogen. Maar dat is onterecht, blijkt uit recente onderzoeksresultaten.
In dat onderzoek van ARAG gaf 80% van de ondervraagden aan zelf prima te kunnen inschatten hoe groot hun risico's zijn. Maar in de praktijk blijkt dat 36% van de Nederlanders in het afgelopen jaar slachtoffer is geworden van cybercrime. Opvallend detail: voor hoogopgeleiden geldt dat vaker (42%) dan voor laagopgeleiden (34%).
Wel maken steeds meer mensen zich zorgen over de veiligheid van hun gegevens op internet. Het gaat om ongeveer eenderde van de respondenten van het onderzoek. Dat die groep groeit, is belangrijk omdat bewustwording een belangrijke stap is om risico's te verkleinen.
Vooral angst voor identiteitsfraude wordt door de meerderheid van de ondervraagden genoemd. Toch heeft slechts een 28% voorzorgsmaatregelen genomen om dit te voorkomen.
Cybercriminelen worden ondertussen alleen maar ingenieuzer. Zeker nu kunstmatige intelligentie (AI) steeds makkelijker toegankelijk is, zijn hun methoden om te frauderen nog slinkser en verfijnder geworden.
De onderstaande tips helpen om de risico's op cybercrime te beperken.
Ook voor particulieren zijn in de afgelopen jaren producten ontwikkeld waarmee zij zich tegen de gevolgen van cybercrime kunnen verzekeren. De verschillen tussen die verzekeringen kunnen echter groot zijn.
Overweegt u om een cybercrime-verzekering af te sluiten? Neem dan eerst contact met ons op. Op basis van uw wensen en eisen zetten wij dan de best passende verzekeringen voor u op een rij, zodat u weet wat u kiest.
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
08:30 uur - 18:00 uur
08:30 uur - 18:00 uur
08:30 uur - 18:00 uur
08:30 uur - 18:00 uur
08:30 uur - 18:00 uur
Of na telefonische afspraak.